Διακοπές – Διατροφή και Vacupower!

Καθώς σχεδιάζουμε.σύντομες αποδράσεις σε κοντινές παραλίες ή και μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές για το καλοκαίρι ,αυτό που περιμένουμε είναι να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη το άγχος της καθημερινότητας . Είναι ένα διάστημα που θέλουμε να νιώθουμε πιο χαλαροί και σαφέστατα να μην περιοριστούμε ούτε και στο φαγητό καθώς οι βραδυνές έξοδοι με φαγητό και ποτό αλλά και τα παγωτά είναι καλοκαιρινή παράδοση. Αν είστε από αυτούς που έχουνε χάσει τα περιττά κιλά με τη μέθοδο VACUPOWER ή επιθυμείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας να απαλλαγείτε από κάποια κιλά που σας βαραίνουνε τότε εμείς σας γράφουμε κάποιους έξυπνους τρόπους για να το καταφέρετε.

Αρχικά θα πρέπει να φροντίσετε να ενυδατώνεστε σωστά . Τρία λίτρα νερό ημερησίως χρειάζονται αν αναλογιστείτε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες χάνουμε αρκετό νερό με την εφίδρωση .Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι νερό παίρνουμε και από φρούτα και λαχανικά οπότε πρέπει να καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες καθημερινά.

Φροντίστε σε καθημερινή βάση να παίρνετε ένα καλό πρωινό το οποίο να περιέχει 1 μερίδα γαλακτοκομικών ,δημητριακά ή 1-2 φέτες ψωμί και φρούτα ή 1 ποτήρι φρέσκο χυμό . Ένα καλό πρωινό μας δίνει ενέργεια και μας καλύπτει για τις επόμενες ώρες χωρίς να θέλουμε να φάμε σύντομα.

Καθώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μαγειρέψουμε ας φροντίσουμε τα γεύματα που θα ακολουθήσουν να μην περιέχουνε τηγανητές τροφές ή τροφές με προσθήκη βαριάς σάλτσας και περιττών λιπών (π.χ. φαγητά αλα κρέμ). Φροντίστε να συνοδεύετε το γεύμα σας με σαλάτα εποχής ώστε να χορταίνετε ευκολότερα και να παίρνετε τις πολύ χρήσιμες βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που έχουμε ανάγκη. Στο βραδυνό σας αποφύγετε την υψηλή κατανάλωση σε υδατάνθρακες και προτιμήστε πρωτείνες και λαχανικά .

Σαν ενδιάμεσο σνακ και για την παραλία μπορείτε να επιλέξετε φρέσκα φρούτα ,κράκερ σίκαλης ,κριτσίνια ,μπάρες δημητριακών ,ανάλατους ξηρούς καρπούς. Σχετικά με τα παγωτά διαλέξτε ανάμεσα σε γρανίτα ή παγωτό με χαμηλά λιπαρά και πάντα με μέτρο η κατανάλωση τους. Βοηθάει αρκετά το να αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση αλκοόλ και λόγω θερμίδων και λόγω αφυδάτωσης που προκαλείται  

Πολύ σημαντικό για την μεγαλύτερη επιτυχία των παραπάνω είναι η σωματική δραστηριότητα για 30’ καθημερινά . Φροντίζουμε να εξασκούμαστε λοιπόν με κολύμπι , με περπάτημα στη θάλασσα ,με περπάτημα στην άμμο , με beach volley, με ποδηλασία, με ρακέτες …ή αν βρίσκεστε σε περιοχή που υπάρχει vacupower με συνεδρία 30’ στο vacupower! Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν μην χρησιμοποιήσετε την δικαιολογία ‘’είμαι σε διακοπές’’ για να καταναλώσετε χωρίς τύψεις τρόφιμα και επωφεληθείτε από την παραπάνω συμπεριφορά επιστρέφοντας στο σπίτι σας όπου και δεν θα ανήκετε πλέον στην κατηγορία που θα συζητάει για το πως θα χάσει τα κιλά των διακοπών’’….

Ευαγγελία Παλιαλιά
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής