Κορμί έτοιμο για…παραλία!

Η αντίστροφη μέτρηση για τις παραλίες έχει αρχίσει κι εσείς αναρωτιέστε πώς θα εμφανιστείτε στην παραλία με καλοσχηματισμένο σώμα! Πριν καν το καταλάβουμε το καλοκαίρι κατέφθασε και όσοι δεν κατάφεραν να σμιλεύσουν το κορμί τους πανικοβάλλονται! Δεν χρειάζεται.
Για εσάς που δεν χρησιμοποιήσατε την μέθοδο Vacupower και δεν είστε έτοιμοι ένας μήνας Vacupower αρκεί!
Για εσάς που είστε έτοιμοι για την παραλία αλλά και για εσάς που τώρα επαναδιαμορφώνετε το σώμα σας με Vacupower , μπορείτε να συνδυάσετε την μέθοδο vacupower με ασκήσεις στην παραλία!
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να γυμναστούμε στην παραλία.
Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι άσκησης μέσα στο νερό. Η αντίσταση του νερού βοηθά στο κάψιμο λίπους.

Water Walking-Περπάτημα στο νερό: Με το νερό να καλύπτει τα πόδια σας περίπου στο μέσο του μηρού, περπατήστε γρήγορα, παράλληλα με την ακτή. Η αντίσταση του νερού δυσκολεύει την κίνηση.Δοκιμάστε ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης το ύψος του νερού να καλύπτει τα πόδια σας κάτω από το γόνατο((εύκολο περπάτημα-εύκολη κίνηση) και να φτάνει στο ύψος του θώρακα((δύσκολο περπάτημα-αργή κίνηση.

 

Κολύμβηση: Είναι ο πιο εύκολος, ο πιο ευχάριστος τρόπος αερόβιας άσκησης για την περίοδο του καλοκαιριού. Γυμνάζει όλο το σώμα χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού.

Κοιλιακοί μέσα στο νερό:Οι κοιλιακοί που πραγματοποιούνται μέσα στο νερό είναι ευκολότεροι λόγω της άνωσης. Για να γυμνάσετε τους κάτω κοιλιακούς, λυγίστε τα πόδια σας, ενώ το υπόλοιπο σώμα βρίσκεται σε διαγώνια θέση σε σχέση με την επιφάνεια του νερού και φέρτε τα προς το στήθος. Για την εκγύμναση των άνω κοιλιακών, ενώ βρίσκεστε ξαπλωμένοι ανάσκελα στο νερό τεντώστε χέρια και πόδια.
Μπορείτε να συνδυάσετε την ίδια ημέρα περπάτημα στο νερό,κολύμβηση και κοιλιακούς μέσα στο νερό ή να χρησιμοποιήσετε εναλλάξ το περπάτημα στο νερό,την κολύμβηση ή τους κοιλιακούς μέσα στο νερό.

Μην ξεχάσετε να φοράτε αντηλιακό και να πίνετε αρκετά υγρά.

Ευθύμης Καραγιώργος

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.