Νεανικό δέρμα με άσκηση και Vacupower μετά τα 40.

H συστηματική γυμναστική όχι μόνο χαρίζει νεανική λάμψη στο δέρμα αλλά μπορεί και να αντιστρέφει τα σημάδια της ηλικίας πάνω του σε όσους αρχίζουν να γυμνάζονται μετά τα 40.

Οπως ήδη γνωρίζετε το δέρμα αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Παρουσιάζει ρυτίδες, σακούλιασμα και σημάδια που οφείλονται στις φυσιολογικές μεταβολές των στοιβάδων του. Στην ηλικία των περίπου 40 ετών παρατηρείται στους περισσότερους ανθρώπους πάχυνση της κερατίνης – της εξωτερικής, προστατευτικής στιβάδας της επιδερμίδας, αυτής που βλέπουμε και αισθανόμαστε. Η στοιβάδα αποτελείται κυρίως από νεκρά δερματικά κύτταρα και κολλαγόνο και καθώς μεγαλώνουμε γίνεται ολοένα και πιο ξηρή, ξεφλουδίζει και σκληραίνει.

Ταυτόχρονα, η στοιβάδα του δέρματος κάτω από την επιδερμίδα (χόριο, η επιστημονική ονομασία) αρχίζει να λεπταίνει, να χάνει κύτταρα και να παρουσιάζει μείωση ελαστικότητας, με αποτέλεσμα να αποκτά το δέρμα μια πιο σακουλιασμένη όψη.

Οι αλλαγές αυτές συμβαίνουν εξαιτίας του χρόνου και είναι ανεξάρτητες από τις τυχόν βλάβες του δέρματος λόγω παραγόντων όπως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, το κάπνισμα, η ρύπανση ,διατροφή κ.ά

Σε μελέτη με επικεφαλή ερευνητή τον δρ Μαρκ Ταρνοπόλσκι, καθηγητής Επιστήμης της Ασκησης στο ΜακΜάστερ, επιστρατεύτηκαν 29 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 20 έως 84 ετών, άλλοι εκ των οποίων έκαναν καθιστική ζωή και άλλοι λάτρευαν τη γυμναστική και αφιέρωναν τουλάχιστον 3 ώρες την εβδομάδα. Οι ερευνητές πήραν δείγματα δέρματος από τους γλουτούς των εθελοντών, διότι αυτό το σημείο του σώματος κατά κανόνα δεν εκτίθεται στον ήλιο και συνήθως έχει μόνο τα σημάδια από τη φυσιολογική φθορά της ηλικίας , η εξέταση των δειγμάτων στο μικροσκόπιο με βάση μόνο την ηλικία έδειξε το αναμενόμενο: οι πιο ηλικιωμένοι εθελοντές είχαν πιο παχιά κερατίνη στοιβάδα και σημαντικά πιο λεπτό χόριο απ’ ό,τι οι πιο νέοι.

Οταν όμως οι ερευνητές αξιολόγησαν το δέρμα και με βάση το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας των εθελοντών, διαπίστωσαν ότι στις ηλικίες άνω των 40 ετών, άνδρες και γυναίκες που γυμνάζονταν συστηματικά, είχαν πολύ πιο λεπτή, υγιή κερατίνη στοιβάδα και πολύ πιο παχύ χόριο. Στην πραγματικότητα, το δέρμα των ασκούμενων εθελοντών έμοιαζε πολύ περισσότερο με το δέρμα των 20άρηδων και των 30άρηδων συνεθελοντών τους, ακόμα κι αν οι πρώτοι είχαν περάσει τα 65 τους χρόνια!

Ένα από τα οφέλη που έχει διαπιστωθεί μέσω της μεθόδου Vacupower είναι ότι η συστηματική χρήση της για διάστημα 6 μηνών με δύο συνεδρίες την εβδομάδα μπορεί μέσω της καλής κυκλοφορίας του αίματος να απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα και να προκαλεί την αναδόμηση νέων . Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε σε αυτό το χρονικό διάστημα το δέρμα των ασκουμένων ηλικίας άνω των 40ετών να μοιάζει με δέρμα ανθρώπου 25ετών.

Για θεαματικά αποτελέσματα λοιπόν προτείνουμε να συνδιάστε την άσκηση σας με Vacupower δύο φορές την εβδομάδα . Η υποπίεση με τον μοναδικό τρόπο που εφαρμόζεται στο Vacupower θα κάνει το δέρμα σας να δείχνει πιο νεανικό !

Παλιαλιά Ευαγγελία

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής