Ο διάδρομος τρεξίματος και η μέθοδος Vacupower.

O διάδρομος τρεξίματος είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για αερόβια γυμναστική. Μπορείτε να βαδίσετε με αργό, μέτριο ή γρήγορο ρυθμό, να κάνετε τζόκινγκ, να τρέξετε γρηγορότερα, να προσαρμόσετε την κλίση ώστε να προσομοιάσετε την κίνηση της ανάβασης σε ανώμαλο έδαφος (χωρίς πέτρες κι εμπόδια!) κι ένα σωρό άλλα, μεμονωμένα ή συνδυαστικά. Όλα αυτά σας επιτρέπουν να κάνετε μία συνεχή ή διαλειμματική προπόνηση (με εναλλαγές της έντασης και της ταχύτητας), εύκολα, γρήγορα και -κυρίως- πολύ αποτελεσματικά.

Οι ειδικοί υπογράφουν ότι οι διάδρομοι τελευταίας τεχνολογίας μιμούνται ιδανικά τη φυσική κίνηση για περπάτημα, τζόκινγκ ή τρέξιμο.
 Αντίθετα με τις απόψεις αρκετών, το τρέξιμο και το περπάτημα σε διάδρομο, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των οστών και των μυών σας, άρα και τη στάση του σώματος και τη βιωσιμότητά του όσο μεγαλώνετε.
Η άσκηση σε διάδρομο προσφέρει πολλαπλά οφέλη:
Έχει χαλαρωτική και αγχολυτική επίδραση, προάγει τη λειτουργία του κυκλοφορικού, του αναπνευστικού και του μυϊκού συστήματος.
Επιπλέον, αυξάνει την ενεργητικότητα, βελτιώνει την ψυχική διάθεση, συμβάλλει στη μακροζωία και παίζει θετικό ρόλο στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου μέχρι τα βαθιά γεράματα. !
Το περπάτημα στο διάδρομο είναι ένας από τους πιο αναζωογονητικούς κι ασφαλείς τρόπους αερόβιας άσκησης.
Άσκηση σε διάδρομο και αμέσως μετά μέθοδος Vacupower είναι ο σύντομος δρόμος για άμεσα αποτελέσματα!
To Vacu Power είναι ένα μηχάνημα που συνδυάζει δύο πολύ γνωστές κι ευρέως αποδεκτές μεθόδους στο χώρο της άσκησης και της ομορφιάς, αντίστοιχα. Tην αερόβια άσκηση και την υποπίεση ή όπως συνήθως λέγεται, Vacu.
Η αερόβια άσκηση στο μηχάνημα VacuPower προσφέρεται με το πιο απλό και εύκολο τρόπο για οποιοδήποτε άνθρωπο, με το περπάτημα.
Υπάρχει δηλαδή ένας επαγγελματικός διάδρομος, με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές που απαιτούνται, πάνω στον οποίο περπατάμε.
Το περπάτημα ως αερόβια άσκηση, είναι το πλέον κατάλληλο είδος για τη μέθοδο Vacu Power, καθώς είναι η πρώτη κινητική δραστηριότητα που μαθαίνει ο άνθρωπος(μετά το μπουσούλημα!) κι επομένως είναι η πιο «κοντινή» άσκηση για όλους τους ανθρώπους, έχει τις λιγότερες αντενδείξεις ως είδος άσκησης, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη αερόβια άσκηση και τέλος, ως μέθοδος αερόβιας άσκησης προσφέρει στη διαδικασία της υποπίεσης τις καταλληλότερες συνθήκες, ώστε αυτή με τη σειρά της να μπορέσει να δράσει πάνω στο σώμα μας.
Η υποπίεση με το μοναδικό τρόπο που εφαρμόζεται στο VacuPower, προσφέρει διπλό συγκριτικό πλεονέκτημα και όφελος στον οργανισμό μας. Από τη μία αυξάνει την αντίσταση στη κίνηση, δηλαδή στο περπάτημα κι από την άλλη διεγείρει τη κυκλοφορία της λέμφου.
Έτσι, έχουμε από τη μία μεριά μία αερόβια δραστηριότητα που λόγω της παραγωγής υποπίεσης γίνεται πιο ενεργοβόρα, μας αναγκάζει δηλαδή να καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που θα καταναλώναμε εάν κάναμε την ίδια αερόβια άσκηση με τα ίδια χαρακτηριστικά, χωρίς όμως την υποπίεση ή για την ακρίβεια, όπως έχουν δείξει οι μελέτες, χωρίς τη συγκεκριμένη υποπίεση του VacuPower.

Eυθύμης Καραγιώργος
Καθηγητής Φυσικής αγωγής