Πρησμένα πόδια λόγω ζέστης και η μέθοδος Vacupower.

Σας συμβαίνει συχνά να γυρνάτε σπίτι σας έπειτα από μια κουραστική ημέρα με ορθοστασία και αναμονή στις ουρές και να διαπιστώνετε ότι τα πόδια σας είναι πρησμένα και κουρασμένα ? Tα πόδια μας είναι τα πιο ταλαιπωρημένα μέλη του σώματός μας, καθώς είναι τα πρώτα που υφίστανται την κούραση από τους καθημερινούς εξοντωτικούς ρυθμούς και δέχονται το βάρος ολόκληρου του σώματός μας.

Γιατί πρήζονται τα πόδια μας; Ύστερα από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα, τα πόδια μας μπορεί να είναι πρησμένα και βαριά και αυτό συμβαίνει γιατί διαταράσσεται η ισορροπία των υγρών, τα οποία «λιμνάζουν» και προκαλούν το πρήξιμο. H ακινησία, η ορθοστασία, η ΖΕΣΤΗ , αλλά και ορισμένα φάρμακα, όπως λ.χ. η κορτιζόνη ή το πολύ αλάτι στο φαγητό, μπορεί επίσης να ευθύνονται για τα πρησμένα πόδια σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να παρατηρήσουν ότι τα πόδια τους πρήζονται όταν κάνει ζέστη . Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι αυξημένη , ο οργανισμός ενεργοποιεί τους θερμορυθμιστικούς μηχανισμούς του ,για να εμποδίσει την άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος και να αποβάλει την περίσσεια θερμότητας. Έτσι προκαλεί αγγειοδιαστολή για την αποβολή θερμότητας προς το περιβάλλον από τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στο δέρμα . Σε αντιστάθμισμα η καρδιά αυξάνει τη συχνότητα της , για να διατηρήσει σταθερή την παροχή αίματος προς τους ιστούς και τα όργανα.Τα πόδια πρήζονται συχνά λόγω της αγγειοδιαστολής και το καλοκαίρι τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται από τη ζέστη με συνέπεια να αλλάζει ο μηχανισμός της επιστροφής του αίματος από τα κάτω άκρα προς την καρδιά – επιστροφή που γίνεται από τις φλέβες των ποδιών. Αυξάνονται έτσι οι ευρυαγγείες οι φλεβίτιδες και οι θρομβοφλεβίτιδες.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα πρησμένα σας πόδια.

-Ναι στο περπάτημα που είναι η καλύτερη άσκηση για τα πόδια καθώς διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Μέγιστα οφέλη προσφέρει το περπάτημα μέσα στο θάλαμο του VACUPOWER καθώς οι συνθήκες υποπίεσης μειώνουν το πρήξιμο των ποδιών και τις κατακρατήσεις λόγω βελτίωσης του κυκλοφοριακού.

-Ναι στα μαλακά και άνετα παπούτσια.

-Ναι στο ελαφρύ μασάζ το οποίο ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα

-Όχι στα ψηλοτάκουνα παπούτσια

-Όχι στην παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο

  

Σημαντικό ατού της γυναικείας σιλουέτας τα πόδια και τώρα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους . Βοηθήστε τα λοιπόν και ξεκουράστε τα με θεραπείες στο VACUPOWER! Η υποπίεση με τον μοναδικό τρόπο που εφαρμόζεται στο VACUPOWER προσφέρει διπλό συγκριτικό πλεονέκτημα και όφελος στον οργανισμό μας . Από τη μία διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και από την άλλη διεγείρει την κυκλοφορία της λέμφου .Με τον τρόπο αυτό προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ξεκούραση στα κουρασμένα μας πόδια και δεν επιτρέπουμε το πρήξιμο αυτών.

Παλιαλιά Ευαγγελία

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής