Πρωτόκολλο υγειονομικής χρήσης της μεθόδου Vacupower

Προσαρμογή της μεθόδου Vacupower στα νέα δεδομένα, λόγω της πανδημίας COVID-19, με την αναβάθμιση του πρωτόκολλου διαδικασιών για την παροχή της μεθόδου Vacupower, αποκλειστικά μέσω του εξουσιοδοτημένου δικτύου Vacupower Points, με ύψιστο κριτήριο τη διασφάλιση υψηλών standards υγιεινής αλλά και τη δημιουργία και διατήρηση ενός κλίματος ασφάλειας της υγείας των πελατών και των εργαζόμενων μας.

1.Πελάτης

Ο πελάτης υποχρεούται να φέρει μαζί του αθλητικά παπούτσια, τα οποία θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά εντός του χώρου και κατά την ώρα της συνεδρίας. Απαραίτητη είναι και η χρήση ατομικών προστατευτικών πετσετών. Αν δεν φέρει μαζί του ο πελάτης, τις παρέχουμε εμείς. 

2.Μηχάνημα

Η καθαριότητα του εσωτερικού του μηχανήματος πραγματοποιείται με σκουπάκι  χειρός, επαναφορτιζόμενο ή ηλεκτρικό. Εναλλακτικά, μπορεί να καθαριστεί με στεγνό πανί ώστε να αφαιρεθούν το χνούδι και η σκόνη. Στην συνέχεια  περνάμε το εσωτερικό της κάψουλας με απολυμαντικό. Εξωτερικά, απολυμαίνουμε το επάνω μέρος του μηχανήματος και ειδικότερα το σημείο γύρω από την στεφάνη που κουμπώνει η ζώνη, τις λαβές και τα πλήκτρα. 

3.Ζώνη

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πλένουμε τις ζώνες σε χλιαρό νερό και με υγρό σαπούνι. Μετά από κάθε χρήση, απολυμαίνουμε τη ζώνη με ειδικό  απολυμαντικό σπρέι. Πριν την εφαρμογή της ζώνης στον πελάτη, καθαρίζουμε με ένα απολυμαντικό πανάκι το σημείο που έρχεται σε επαφή με την πετσέτα. Στην περίπτωση που η ζώνη είναι υγρή, είτε από την χρήση είτε από την καθαριότητα, και πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε άμεσα, στεγνώνουμε την επιφάνεια της με ένα σεσουάρ. Οι ζώνες πρέπει να είναι τοποθετημένες με κλειστό το φερμουάρ και κουμπωμένες, σε κρεμάστρα σε σταθερή ή τροχήλατη βάση. Σε εμφανές σημείο τοποθετούμε μία καρτέλα αναφορικά με την ώρα που γίνεται η απολύμανση της ζώνης.     

 

4.Σημείο Vacupower
Συστηματικός και επαρκής αερισμός του χώρου με φυσικό ή τεχνητό μέσο. Σε περίπτωση που δεν βρίσκεται η μέθοδος σε ξεχωριστό χώρο, χρησιμοποιούμε διαχωριστικό από τις υπόλοιπες υπηρεσίες και κρατάμε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρα. Σε εμφανές σημείο τοποθετούμε αντισηπτικό, καθώς και μία καρτέλα αναφορικά με την ώρα που γίνεται η καθαριότητα και η απολύμανση του μηχανήματος.

5.Μετρήσεις

Καθαρίζουμε την μεζούρα που χρησιμοποιούμε για τις σωματομετρήσεις με απολυμαντικό πανάκι.

6.Χρήση της μεθόδου

Μεταξύ των ραντεβού συνεδριών αφήνουμε κενό 10 με 15 λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι απαραίτητος για να απολυμάνουμε το μηχάνημα, τη ζώνη αλλά και για να μην συναντηθούν, εντός του χώρου που βρίσκεται η μέθοδος Vacupower, οι πελάτες.
Ο χρήστης της μεθόδου εφαρμόζει περιμετρικά στο σώμα του μια πετσέτα, στο σημείο όπου εφάπτεται η ζώνη. Έπειτα, στεκόμαστε πίσω από τον πελάτη και τον βοηθάμε να φορέσει την ζώνη, φορώντας οι ίδιοι μάσκα και γάντια. Στις περιπτώσεις που είναι εφικτό, ο πελάτης φοράει μόνος του την ζώνη, βάζοντας την από τα πόδια προς τα επάνω. Βοηθάμε στο κλείσιμο της ζώνης,  χαμηλώνοντας προς το θώρακα του πελάτη και κλείνουμε το φερμουάρ ώστε να συνεχίσουμε με την υπόλοιπη διαδικασία. Αφού έχει φορέσει την ζώνη ο πελάτης, του δίνουμε οδηγία να πλησιάσει το πίσω μέρος του μηχανήματος, κρατώντας την ζώνη με τα δύο του χέρια. Χρησιμοποιεί το πίσω σκαλάκι για να εισέλθει στο εσωτερικό της κάψουλας και αφού τοποθετήσει τα πόδια του δεξιά και αριστερά επάνω στις ράγες του διαδρόμου και όχι επάνω στον ιμάντα κίνησης, κλείνουμε  την πόρτα του μηχανήματος και το σφραγίζουμε με την ζώνη. Σε όλη αυτή την διαδικασία εμείς καθοδηγούμε τον πελάτη. Στεκόμαστε είτε δεξιά είτε αριστερά από το μηχάνημα και πατάμε τα ανάλογα πλήκτρα για την ενεργοποίηση του. Στα μέσα της συνεδρίας καθώς και 2 με 3 λεπτά πριν το τέλος της, πηγαίνουμε στον χώρο του μηχανήματος, για να ρωτήσουμε τον πελάτη αν όλα βαίνουν καλώς. Σε περίπτωση ανάγκης (π.χ. αδιαθεσία πελάτη) η ύπαρξη ενός κουδουνιού ή άλλου μέσου θα βοηθήσει στην άμεση ενημέρωση μας. Όταν η παρουσία μας στο χώρο, που βρίσκεται η μέθοδος, κρίνεται απαραίτητη, όπως κατά την δωρεάν συνεδρία για την ενημέρωση ενός νέου πελάτη, κρατάμε τις ανάλογες αποστάσεις και τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκα, γάντια).