Το Cross Training και ο συνδυασμός του με την μέθοδο Vacupower.

Η προπόνηση πολλαπλών δραστηριοτήτων αποτελεί τη νέα τάση στο χώρο της άσκησης. Το σημαντικότερο από όλα, είναι, ότι το είδος αυτό δεν βρίσκει εφαρμογή μόνο στο γυμναστήριο.
Το Cross Training αποτελεί την καινούρια πρόταση στο χώρο του fitness. Προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης, αερόβιας και αναερόβιας, σε ποικίλους συνδυασμούς που θα σας απογειώσουν. Για όλους εσάς που αναζητάτε μια νέα και διαφορετική πρόκληση στην προπόνησή σας, που θέλετε κάτι νέο και καινοτόμο πέρα από τα συνηθισμένα, το Cross Training σας ταιριάζει.
3 με 5 λεπτά προθέρμανσης, 3 set διαφόρων μορφών ασκήσεων ενδυνάμωσης,  με το βάρος του σώματος,με Freespine, με fitness tools και 30 λεπτά Vacupowerκαι ο στόχος ενός καλλίγραμμου και επαναδιαμορφωμένου σώματος είναι γεγονός!
Ο στόχος της προπόνησης Cross Training  είναι η ολοκληρωτική εκγύμναση , όλων των μυϊκών ομάδων του σώματος με αυξημένη συμμετοχή και του καρδιοαναπνευστικού μηχανισμού και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ασκούμενου με τρόπο πέρα από τα συνηθισμένα. Μεγάλη κατανάλωση θερμίδων, αύξηση του βασικού μεταβολισμού, σωματική και ψυχική εκτόνωση,βασικά οφέλη του Cross Training.
 
Ποιους αφορά;
 
Θεωρητικά όλους. Η προπόνηση μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στο γυμναστήριο αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο. Θα λέγαμε ότι αφορά από αρχάριους ασκούμενους έως και ένα πολύ προχωρημένο αθλητή.
 
Cross training στο γυμναστήριο.
Η συγκεκριμένη προπόνηση μπορεί να εφαρμοστεί στο γυμναστήριο με δεκάδες τρόπους.
 
Cross training σε εξωτερικο χωρο ή στο σπίτι.

Συνδυάζοντας πολλά αερόβια είδη εξάσκησης, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμβηση,  κ.α στην ίδια προπόνηση μπορούμε να πετύχουμε εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πολύ αποτελεσματική επίσης θεωρείται η εναλλαγή μεταξύ αερόβιας δραστηριότητας και ασκήσεων γυμναστικής με το βάρος του σώματος (κάμψεις, μονόζυγο, κοιλιακοί κ.α).
Cross training μπορουμε να εφαρμοσουμε ακομη και στο σπιτι με τη βοηθεια του Freespine.

         
 
Ένα είναι βέβαιο: O συνδυασμός Cross Training με την καινοτόμο μέθοδο Vacupower θα αλλάξει αποτελεσματικά-γρήγορα και εύκολα το σώμα σας!
 
Kαραγιώργος Ευθύμης

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής