Το foam roller και ο συνδυασμός του με την μέθοδο Vacupower.

Συνδύασε την μέθοδο vacupower με το  foam roller βελτιώνοντας το σώμα σου!
 Το foam roller είναι ένα όργανο που θα κάνει το πρόγραμμα άσκησής σας πιο διασκεδαστικό, πιο ενδιαφέρον, πιο ελκυστικό και με βεβαιότητα θα τεστάρει και θα βελτιώσει την ισορροπία σας.  Το foam roller βοηθάει στη βελτίωση της ευελιξίας,είναι ιδανικό για την ενίσχυση των μυών του κορμού και ο σχεδιασμός του προσφέρει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων Σκέψου το ως ένα εργαλείο για εν τω βάθει μασάζ. Όταν η περιτονία, ο συνδετικός ιστός που συγκρατεί τα όργανα, τα οστά και τους μυς, ερεθιστεί, σχηματίζει συμφύσεις (λωρίδες τραυματισμένου ιστού), που προκαλούν πόνο και σφίξιμο.
«Κυλώντας τον κύλινδρο με το βάρος του σώματός σου, διώχνεις την ένταση από την περιοχή όπου έχουν προσκολληθεί αυτές οι συμφύσεις – μπορείς επίσης να διασπάσεις την επώδυνη συσσώρευση γαλακτικού οξέος στους μυς, να αυξήσεις την ευλυγισία σου και να βελτιώσεις το κυκλοφορικό, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας».

 
Βάλε το foam roller κάτω από την περιοχή που έχετε πρόβλημα ( γλουτοί-ι οπίσθιοι μηριαίοι-προσαγωγοί- απαγωγοί είναι οι μύες που συνήθως σφίγγουν) και κύλησε αργά το σώμα σου μπρος πίσω. Κάν’ το για 20 με 30 δευτερόλεπτα για κάθε περιοχή, πριν χρησιμοποιήσεις την μέθοδο Vacupower.
 
Kαραγιώργος Ευθύμιος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής